Blog

Web Sitesi Nedir? Türleri Neler? Web Sitesi Ne İşe Yarar?

Kategori: Web Tasarım 847

Web Sitesi Nedir? Türleri Neler? Web Sitesi Ne İşe Yarar?

Web Sitesi Nedir?

İşletmeleri, kurumları veya kişileri hedeflerine ulaştırmak için online dünyada gerekli tüm ihtiyaçlarına cevap veren, ürünlerini, verilen hizmetleri, fiyat ve diğer tüm bilgilerini hedefledikleri kitle ile paylaşmasına olanak sağlayan, her bir sayfası özel olarak amacına uygun tasarlanan ve yazılım işlemleri uygulandıktan sonra internette belirli kurallar çerçevesinde yayınlanan sayfalar bütününe web sitesi denmektedir.

www nedir?

Açılımı “World Wide Web” olan www, internet üzerinde yayınlanmış olan birbiriyle bağlantılı dokümanlardan oluşan bir bilgi sistemi anlamına gelmektedir. Kısaca “www” dünya çapında ağ olarak tanımlanabilir.

Web nedir?

Birbiriyle bağlantılı olarak internet ortamında online olarak çalışan, “www” ile başlayan adreslerde bulunan sayfaların görüntülenebilmesini sağlayan bir servis ağıdır.

Web Site Çeşitleri Nelerdir?

Web sitelerini yazılım ve tasarımlarına göre dinamik ve statik olarak iki farklı gruba ayırabiliriz.

En yaygın kullanılan web site türleri;

Web sitesi işe yarar mı? Web sitesi ne işe yarar?

Web siteleri yukarıdaki kategorilere ve listede bulunmayan diğer kategorilere göre tamamen farklı işlevlere sahip olabilirler. Genel kullanımı ürün veya hizmetin son kullanıcıya direkt olarak ulaştırılmasını sağlayan online platformlardır. Son yıllarda akıllı telefonların hızlı bir şekilde yaygınlaşması ile web sitelerinin mobil uyumlu olması çok önemli bir rol oynamaktadır. Web siteleri müşteri kazandırma açısından çok etkili çözümler sunmaktadır, bazıları ise bilgilerin birçok kitleye ulaşmasında başrol oyuncu olmaktadır. E-Ticaret siteleri ile 7/24 ürün satışı yapmak mümkündür, kurumsal web sitesi ile sunduğunuz hizmetleri yüz binlerce insana duyurabilirsiniz.

  • Web sitelerinin genel olarak amacı kurum, firma veya markanın ihtiyaçlarını karşılamaktır.
  • Bir web sitesi hizmetler, ürünler, düşünceler ve projeler ile ilgilidir.
  • Web sitesi tasarım ve içerikleriyle doğru hedef kitlesine yönelik olmalıdır.
  • Yapılan web sitesi güncel ve rekabet koşullarına göre yenilenebilir olmalıdır.
  • Web sitesi doğru ve güncel bilgi kaynağıdır, sahiplerine prestij kazandırır, güven verir ve müşteri kazandırır.
  • Web sitesi sizin internetteki yansımanızdır.

Web sitesinin faydaları nelerdir?

Web Tasarım

Web sitesi güçlü bir tanıtım platformu olarak kullanılır. Web sitesi, giderlerin minimum seviyeye indiği, ürünlerinizi, işletmenizi ve hizmetlerinizi istediğiniz kadar tanıtıp reklamını yapabildiğiniz, her an ulaşılabilir olan, tamamen sizin kontrolünüzde olan, çok büyük kitlelere ulaşarak kâr oranlarınızı arttırabileceğiniz bir sistemdir.

Web sitesi sahibi olarak katalog, broşür, kira giderlerini ortadan kaldırarak maddi bir fayda sağlar ve aynı zamanda 7/24 açık bir şubeniz olarak hedef kitleye hız kesmeden ulaşarak müşterileri kitlenizin artmasını sağlarsınız. Size sağlanan yönetim panelini kullanarak bilgilerinizi istediğiniz zaman günceller ve böylelikle müşterilerinizin en doğru bilgiye sizin web sitenizden ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Var olan veya yeni ürünlerinizin bilgilerini rahatlıkla girerek yayınlayabilir, içerik yazısı yazarak duyuru yapabilir bu sayede rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. İnternet sitesi aynı zamanda size profesyonellik katarak imajınızı yukarı çekmektedir, kullanıcılara güven hissi vermektedir. Günümüzde insanlar işletmeleri Google gibi arama motorlarına yazarak kontrol edip bilgiye ulaşmaya çalışmaktadır, arama sonuçlarında sizin kontrolünüzde olan bir web sitesinin karşılarına çıkması ile hedef kitlenize istediğiniz bilgiyi verebilirsiniz.

Türkiye’de Web Sitelerine Genel Bakış

  • Ülkemizde web tasarım konusu çok ilgi görmektedir, bu konuda birkaç ana nokta bulunmaktadır.
  • Günümüz iş dünyasında rekabet web sitelerini fazlasıyla ön planda tutuyor.
  • 2000 yılı itibari ile kurumların ve işletmelerin müşteri ilişkilerini yönetmeleri konusundaki ihtiyaçlara web siteleri cevap vermeye başladı.
  • Ürün bazında müşterilerin seçenekleri arttı.
  • Ürünlerin pazarda kalma süreleri azalmaya başladı.
  • İnternet üzerinde bulunabilirlik çok önemli bir hal aldı, web sitesi olmazsa olmaz hale geldi.

İşinde uzman kişiler tarafından hazırlanan web siteleri firmanızı bu rekabet ortamında ön plana çıkararak potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlar, ilunexis olarak, rekabette geride kalmamanız için web sitesi kapsamında yapılması gereken her şeyi yapmak için bizimle iletişime geçmenizi beklemekteyiz.

Web Sitesi Teklifi Almak İçin Tıklayın!

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Aydınlatma Metnini inceleyebilirsiniz.
Kabul Et