Blog

SEO Uyumlu Web Sitesi Nedir? SEO Neden Önemlidir?

Kategori: Web Tasarım 2224

SEO Uyumlu Web Sitesi Nedir? SEO Neden Önemlidir?

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Nedir?

SEO’nun Türkçe karşılığı Arama Motoru Optimizasyonu’dur. SEO, Web sitelerinin arama motorlarında yapılan organik aramalarda üst sıralarda gösterilmesi için yapılan çalışmalardır.

İnternetten bilgi, ürün, makale gibi içerikleri aramak için kullandığımız arama motorları web site sahiplerinin en büyük müşteri ve ziyaretçi kaynağı olarak bilinir. Bir ihtiyaç doğrultusunda arama motorundan arama yapan müşterilerin çoğunluğu ilk sayfada sıralanan web sitelerini ziyaret eder. Bu durum SEO konusunun önemini zirveye taşımaktadır.

SEO çalışmaları web sitesinin tasarım ve içerik olarak arama motorlarına uyumlu hale getirilerek sıralamada yükselmesini sağlayarak ziyaretçi sayısında ciddi bir artış yakalamayı hedefler. SEO, web sitelerinin daha kullanışlı, anlaşılır, ziyaretçilerin aradığı şeyi bulabileceği duruma getirmektedir.

SEO Uyumlu Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım ile SEO doğrudan ilişkilidir. SEO’nun temel öğeleri tasarım, içerik ve yazılımdır. Google gibi arama motorları tarafından bir web sitesinden istenen şeyler başlıca şöyle sıralanabilir; belirli kurallar çerçevesinde yapılmış kullanıcı dostu dizayn, link yapısı, site haritası, güncel teknoloji ile yapılmış altyapı kurgusu, sayfa zenginliği, siteyi ziyaret eden kullanıcıların aradıkları içeriğe rahatça ulaşabilmesi, web sitesinin sektörü ile ilgili doğru bilgileri uygun bir şekilde kullanıcılara sunması, içeriğin başka sitelerden kopyalanmamış tamamen özgün içerik olması. Bu istekleri karşılayan sitelere SEO uyumlu web sitesi denmektedir. SEO uyumlu bir web siteye sahip olmak firmalar için son derece önemlidir, uzman bir SEO firması ile web site projenizi yürütmeniz oldukça faydalı olacaktır.

Uzman SEO Hizmeti İçin Teklif Alın!

SEO Neden Önemlidir?

ilunexis SEO HizmetiKısaca anlatmak gerekirse SEO, sektörünüz ile ilgili belirlediğiniz anahtar kelimelerde üst sıralarda çıkmanızı sağlar. Bu durumda rakiplerinizin önüne geçecek, ziyaretçi sayınızı yükseltecek ve potansiyel müşterilerinize rakiplerinizden önce ulaşacaksınız.

Bir web sitesi tasarlanırken ön planda tutulması gereken en önemli konulardan biri kullanıcı deneyimidir. Arama motorları web sitelerinde kullanıcı deneyimi tasarımı (UX) ve kullanıcı arayüz tasarımı (UI) kullanımına son derece önem verir ve doğru uygulandıklarında sitenizin arama sonuçlarında daha iyi sıralarda konumlanmasını sağlar. Bir web sitesinin tasarımı kullanıcıların sitedeki davranışlarını doğrudan etkiler, sitedeki kullanıcıların davranışları da web sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını etkileyen etkenlerdendir. 

Eğer bir web sitesi SEO kurallarına uygun değilse ve kullanıcı deneyimi kötü ise ziyaretçilerin web sitesinde kalma süreleri de düşecektir, kullanıcılar siteye girdikten kısa bir süre sonra siteyi kapatacaktır. Ziyaretçilerin sitede kalma süreleri, sayfalar arası gezinmesi ve tekrar ziyaret etmesi Google gibi arama motorları açısından oldukça değerli bir kriterdir. Bu verileri iyileştirmenin yolu SEO’dan geçmektedir.

ilunexis SEO Danışmanlığı ve SEO Hizmeti

Birçok kurumsal firma, blog veya özgün web sitesi sahipleri SEO hizmeti alarak başarıya ulaşmaktadır. Sunduğunuz hizmeti veya ürünü doğru bir SEO çalışması ile pazarlayarak potansiyel müşterilerinize hızlıca ulaşabilirsiniz. SEO için bir ürüne ihtiyacınız yok, markanızın veya kurumunuzun tanınırlığını artırmak için de SEO hizmeti alabilir, ziyaretçi sayınızı yükseltebilirsiniz. ilunexis SEO konusunda sizinle iş birliği yapmaya hazır, bizimle iletişime geçerek profesyonel SEO hizmeti almak için ilk adımı atın.

SEO Hizmeti İçin Teklif Alın!

Size daha iyi bir hizmet sunabilmek için sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Detaylı bilgi için Çerez Aydınlatma Metnini inceleyebilirsiniz.
Kabul Et